სარეკლამო კატეგორია

ტენდენციური და კომფორტული: ზაფხულის TOP 10 ვარცხნილობა

გთაზობთ 10 ვარცხნილობას, რომელიც მსოფლიოს სტილისტებმა ზაფხულისთვის ყველაზე აქტუალურად დაასახელეს:

რომელი პლასტიკური ოპერაციები და პროცედურები დგას ვარსკვლავების მარადიული სილამაზის უკან: ექსპერტები საუბრობენ
ჰოლივუდის ვარსკვლავების უმრავლესობა 40-50 წლის ასაკში 10-20 წლით ახალგაზრდულად გამოიყურებიან.
ჯანმრთელი და ლამაზი თმა ზაფხულში

ჯანმრთელი, ლამაზი და მბზინვარე თმა - სწორი მოვლის შედეგია. თმა განსაკუთრებით ზამთარსა და ზაფხულში ზიანდება. თავსაბურავების ხშირი ტარება და ტემპერატურის მკვეთრი ცვლილება, თმას ჯანსაღ იერს უკარგავს. ზაფხულისთვის თმა წახალისებას საჭიროებს.

ახალგაზრდობის „ელექსირი“ ქალებისგან, რომლებმაც დრო გააცურეს 20 წლით
ადამიანები უძველესი დროიდან ახალგაზრდობის ელექსირს ეძებენ. უწინ დედოფლები მათ მოსაძებნად ექსპედიციებშიც კი უშვებდნენ ჯარისკაცებს.
ყველაზე განხილვადი წყვილები
მიუხედავად იმისა, რომ დღეს მსოფლიო უამრავ ცნობილ წყვილს აკვირდება, ზოგდიერთი მათგანი მაინც გამოირჩევა გავლენიანობითა და განხილვადობით.
7 ახალი ჰაეროვანი პარფიუმი, რომელიც აქტუალური იქნება ზაფხულში
პარფიუმერია ერთი დიდი ჯადოსნური სამყაროა.
ნიკორას კანჭი დუტა რესტორატორისგან

- დუტა, რა წამოგიღოთ „ნიკორადან“?


- რამე ისეთი, მამაპაპური.


- მაინც?



- კანჭს გავაკეთებ მაგარს და სოსისები და ძეხვეულიც ბლომად წამოაყოლეთ. წინა დღეს „ცეკვები“ მქონდა და დილით ჩემთან ვარ, მცხეთაში, ,,სულიკოში''.


დუტა, სწორედ ის, რომლის გამოც, სავარაუდოდ, გაჩნდა გამოთქმა „მალე უთოშიც დუტა იქნება“, ახალ ასპარეზს იპყრობს. ის რესტორატორია. „მარანი სულიკო“, რომელიც მისთვის მეორე ტელევიზიასავითაა, მისი და მისი მეუღლის, მარინა ნაცვლიშვილის ფანტაზიის, იდეებისა და შრომის შედეგია.


„სულიკოს მარანის“ ძალიან ლამაზ და თბილ დარბაზში, ხის მაგიდაზე, დუტას მოთხოვნის შესაბამისად,“ნიკორას“ ხორცპროდუქტების მთელი თანავარსკვლავედი აწყვია. სიმპათიურ შეფუთვებს ვხსნით და ირგვლივ ისეთი მადისაღმძვრელი სურნელი ტრიალებს, ძნელია გადაღების დაწყება-დამთავრებას დაელოდო. კულინარიაში დუტა იდეალურად ერკვევა. აქაც, ისევე როგორც ნებისმიერ სხვა სფეროში, ყველაფერს მისებურად, გემრიელად აკეთებს.


შემოქანდა, მოგვესალმა და მუშტრის თვალით დაათვალიერა „ნიკორას“ პროდუქცია. მერე კმაყოფილმა შემოგვხედა და „მე ამისგან გავაკეთებ...“ სახით ერთი-ორი ფოტოც გადაიღო. ვიდრე კანჭი მზადდებოდა, დუტა თავის ამბავს გვიყვებოდა.

- კულინარია შემოქმედების ცალკე სფეროა. ალბათ იმიტომ, რომ მთავარი შემფასებელი ამ შემთხვევაშიც მაყურებელია. ჩემთვის ახალი კერძი პრემიერას ჰგავს, რადგან ზუსტად ისე განვიცდი, მაინტერესებს და ველოდები როგორ მოეწონებათ ჩემი ნაშრომი, როგორც სცენაზე გასვლას პრემიერის წინ. პაპაჩემი ნამდვილი შეფმზარეული იყო. ყოველ დილით ბაზარში პროდუქტის საყიდლად დადიოდა და შემდეგ სხვადასხვა კერძს ამზადებდა. გარკვეულწილად ამიტომაც, გასტრონომიის მიმართ მიდრეკილება, ინტერესი და სიყვარული ყოველთვის მქონდა. სტუდენტობისას, მეგობრულ შეკრებებზე ეს თემა მე მებარა. ჩემი პირველი კაფე-რესტორანი ,,თან წაიღე'' 2007 წელს, ქიაჩელის ქუჩაზე გავაკეთე, სადაც ყველა ჭურჭელი და ინვენტარი ქართველი არტისტების შექმნილი იყო. რესტორნის იდეა სახელს ამართლებდა. მოსულ სტუმარს სასურველი ნივთი _ იქნებოდა ეს ჭიქა თუ ჩანგალი, შეეძლო თან წაეღო. მაშინ გუგა კოტეტიშვილის და რატი ერაძის რამდენიმე მაგიდაც გავყიდეთ.


მალე „იმედზე“ კულინარიულ გადაცემას ვიწყებ, სახელად „სულიკო“. ეს მომწვანო ნაქსოვი ქუდი დუტა-კულინარის საფირმო დეტალი იქნება. რესტორატორობამ და ახალი გადაცემის წამყვანობამ მოითხოვა ჩემს საყვარელ სფეროში კიდევ უფრო მეტად გავრკვეულიყავი. ყველაფერს ვამზადებ, მაგრამ ყველაზე მეტად სტეიკის მომზადება მიყვარს. დღეს კანჭს შევეჭიდები. გემრიელი და ოპტიმალური კერძია. ისეთი, ბევრ ადამიანს რომ კარგად აქეიფებს.

,,ნიკორასთან'' დიდი ხნის მეგობრობა მაკავშირებს. მას მაშინ შევხვდი, როდესაც ვაჟა ფშაველას დასაწყისში პირველი მაღაზია გახსნა. იქ ჩემი კლასელი მერი მუშაობდა და ხშირად ვნახულობდი. ბრენდი `ნიკორა~ პირველი იყო ბაზარზე, რომელმაც მომხმარებელს ქართული წარმოების მზა პროდუქცია შესთავაზა. მე ყოველთვის ქართული პროდუქციის ყიდვის მომხრე ვარ. ორმაგად სასიამოვნოა ის ფაქტი, რომ მომხმარებლის ამ დამოკიდებულებას ბიზნესიც შესაბამისად პასუხობს და მის ნდობას ამართლებს. ჩემი და ,,ნიკორას'' მეგობრობა დღემდე გრძელდება. სარდელი, შაშხი, გრილზე შემწვარი სოსისები... მაცივარში „ნიკორა“ ყოველთვის მაქვს და ამას სარეკლამოდ არ ვამბობ, მართლა ასეა. ცუდია მკითხველი ჩემს კანჭს რომ ვერ დააგემოვნებს, მაგრამ ფოტოდანაც ხომ ჩანს, რომ „ნიკორას“ კანჭი დუტასგან მაგარია, არა?


,,ნიკორას'' კანჭის რეცეპტი დუტასგან


ღორის კანჭი ბევრ ადგილას უნდა ჩავჭრათ, რათა ზედმეტი სითხე გამოვიდეს. ამის შემდეგ, თხლად ვჭრით ნიორს და ჩაჭრილ ადგილებში ვათავსებთ. არომატისთვის გარედან ვუსვამთ აჯიკას და დიჟონის მდოგვს. გამზადებულ კანჭის ნაჭერს 180 გრადუსზე გახურებულ აერღუმელში ვდებთ და საათნახევრის განმავლობაში ვწვავთ. როდესაც შეიბრაწება, გამოვიღებთ, გადმოვიტანთ ცალკე დაფაზე და მივირთმევთ გრილზე შებრაწულ „ნიკორას“ სოსისებთან ერთად. გაამოთ!

www.citymagazine.ge

R

მიშიმას ბლოგი - სასურსათო კალათის შევსების რიტუალი „ნიკორაში“ და განსაკუთრებული კერძის რეცეპტი
არცთუ ისე შო­რე­ულ წარ­სულ­ში სა­შუ­ა­ლოს­ტა­ტის­ტი­კუ­რი თბი­ლი­სე­ლის სა­სურ­სა­თო კა­ლა­თის შევ­სე­ბა საკ­მა­ოდ ნევ­რო­ზულ და დამ­ღლელ პრო­ცე­დუ­რას წარ­მო­ად­გენ­და.
რესტორნები საუკეთესო ხედებით - სანტორინი, კაპლანდი, პარიზი, ჩიკაგო და თბილისი
დღეს რესტორანში მხოლოდ კერძებისთვის აღარავინ მიდის. მდებარეობა, ინტერიერი, მუსიკა, მომსახურება - ეს არასრული ჩამონათვალია იმ კრიტერიუმებისა, რომლის მიხედვითაც ადამიანები რესტორნებს არჩევენ. სასიამოვნო გარემოს შექმნაში დიდ როლს თამაშობს ხედებიც. რესტორანი მეტად მომხიბლველია, როცა მას ვერანდა ან ვიტრაჟებით შექმნილი ღია სივრცე აქვს ლამაზი ხედით. რაც უნდა ლამაზი იყოს ინტერიერი, ხედის ფონზე საქმიან, პირად თუ რომატიკულ ვახშამს არაფერი ჯობს.

ამჯერად წარმოგიდგენთ რესტორნებს, რომლებსაც საუკეთესო ხედები აქვს:

LYCABETTUS, სანტორინი, საბერძნეთი


Lycabettus ტურიზმის ექსპერტებისა და თავად მოგზუარების რჩეული რესტორანია, რომელსაც გასაოცარი ხედი აქვს ხმელთაშუა ზღვაზე. რესტორანი Andronis Suites Hotel-ში მდებარეობს. ის სანტორინის მომაჯადოებელი ვულკანური კლდეების მწვერვალზე, კლდის უკიდურეს ნაპირზეა განთავსებული და პირდაპირ ზღვას გადაყურებს. განსაკუთრებულია სამზარეულოც. ის ხმელთაშუაზღვისპირეთის ტრადიციული სამზარეულოსა და თანამედროვე კერძების საინტერესო კომბინაციას წარმოადგენს.

DELAIRE GRAFF RESTAURANT, სამხრეთ აფრიკა, აფრიკა

რესტორანი DELAIRE GRAFF RESTAURANT სხვა მრავალ მიზეზთანერთად, თავისი შეფმზარეულით მაიკლ დეგითა და მისი უნიკალური კერძებითაც არის ცნობილი. რესტორანი სამხრეთ აფრიკის რესპუბლიკის ერთ-ერთ პროვინციაში დასავლეთ კაპლანდში, საოცარ გარემოში მდებარეობს. რესტორანიდან იშლება თვალუწვდენელი ჰორიზონტი აფრიკის საოცარი მთებითა და მინდვრებით. ამინდის შესაბამისად სტუმრებს სუნთქვისშემკვრელი ხედებით ტკბობა როგორც ვიტრაჟებიანი, ისე ღია ტერასიდან შეუძლიათ.

LE JULES VERNE, პარიზი, საფრანგეთი

რესტორანი ეიფელის კოშკში 125 მეტრ სიმაღლეზე მდებარეობს. ვიტრაჟული ფანჯრებიდან ქალაქის საოცარი ხედი მოჩანს. ღამით კი განათებული ქალაქის ხედი რესტორანსა და მის ხედს განსაკუთრებულ ელფერსმატებს. მსოფლიოში ცნობილი შეფმზარეული ალიან დუკასი და მისი გუნდი ტრადიციული ფრანგული კერძებისა და თანამედროვე სამზარეულოს კომბინაციის საუკეთესო რეცეპტებს ქმნიან. რესტორანში მხოლოდ ფრანგული ღვინის დალევაა შესაძლებელი.

SIGNATURE ROOM, ჩიკაგო, აშშ

რესტორანი 95-ე სართულზე მდებარეობს. ცათამბჯენიდან საოცარი 360 გრადუსიანი ხედები იშლება ქალაქზე, რომელიც განსაკუთრებით ლამაზია ღამით. აქედანვე მოჩანს მიჩიგანის ტბაც. საინტერესოა რესტორნის ინტერიერიც, რომელშიც ხის მასალები ჭარბობენ. საერთო ჯამში გარემო მეტად საინტერესო და ინტიმურია. შესაბამისად, SIGNATURE ROOM საუკეთესო ადგილია რომანტიკული ვახშმებისთვის.

Xeme, თბილისი, საქართველო

განსაკუთრებული ხედის ფონზე ვახშმობის მოყვარულებისთვის ასეთი რესტორანი თბილისშიც არსებობს. ეს ბარ-რესტორანი „ზიმია“, რომელიც სასტუმრო ბილტმორ თბილისის 30-31-ე სართულებზე მდებარეობს და განსაკუთრებული, 360 გრადუსიანი პანორამული ხედები აქვს. „ზიმიდან“ საოცარი ხედები იშლება ქალაქის როგორც ძველ, ისე ახალ ნაწილზე. ”ზიმი” ორ ნაწილად არის გაყოფილი. ბარი მდებარეობს სასტუმროს 30-ე სართულზე და სტუმრებს ალკოჰოლური სასმელებისა და საკვების განსაკუთრებულ არჩევანს სთავაზობს. ყოველ ხუთშაბათს, პარასკევსა და შაბათს ბარში ცოცხალი მუსიკის მოსმენაა შესაძლებელი. რაც შეეხება რესტორანს, ის ბარის ზემოთ, 31-ე სართულზე მდებარეობს. ბარიდან ასვლა მინის გამჭვირვალე ლიფტით ან დარბაზში განთავსებული დახვეული კიბითაა შესაძლებელი. რესტორანი საუკეთესო ადგილია რომანტიკული შეხვედრებისა და ბიზნეს სადილებისთვის, დაბადების დღისა თუ საქორწილო წვეულებისთვის.
ბარ-რესტორანი 12 საათიდან ღიაა. შესაბამისად, სტუმრობა, ხედებით ტკბობა და გემრიელი კერძების დაგემოვნება დღის საათებშიც შესაძლებელია.
AVTANDIL-ის მამაკაცის ხაზის პრეზენტაცია
რომელს უფრო უხდება Stella McCartney-ს პალტო?
მეგან მარკლის
კრისტინა აგილერას