5 პროდუქტი, რომლებიც თქვენს რაციონს აუცილებლად უნდა დაუმატოთ, რათა ახალგაზრდობა და ჯანმრთელობა შეინარჩუნოთ

ურგერებისა და კარტოფილი ფრის სიყვარული შეიძლება ახალი და სასარგებლო გემრიელობებით ჩაანაცვლოთ, მაგ: პარკოსნების სალათით ან დესერტით ჩიას მარცვლებით. რაც უფრო მრავალფეროვანი იქნება თქვენი რაციონი, მით უფრო მარტივად დაანებებთ თავს ძველ ჩვევებს. შთაგონებისთვის გთავაზობთ გაეცნოთ ჩვენს რჩევებს სწორ კვებაზე. მანამდე კი იქონიეთ 5 აუცილებელი პროდუქტი, რომლებიც თქვენს რაციონში დღესვე უნდა შეიტანოთ:

მწვანე წვენები
თუ სწორი კვების ექსპერტებსა და ვარსკვლავებს დავუჯერებთ, ახლადდაწურული მწვანე წვენი დღის საუკეთესო დასაწყისია. მიუხედავად იმისა, რომ წვენი ნაკლებ უჯრედისს შეიცავს, ორგანიზმი მაინც იღებს ყველა აუცილებელ მაკრო და მიკროელემენტებს. საუკეთესო
ვარიანტი მწვანე ბოსტნეულისგან დამზადებული წვენია. სიტკბოს მისაცემად შეგიძლიათ დაუმტოთ ვაშლი ან მსხალი. უნივერსალური რეცეპტი: კიტრი, ნიახური, სალათის ფურცლები, ოხრახუში, კოჭა, ლიმონი და ვაშლი.
პარკოსნების ღივები
აუცილებელი პროდუქტია მათთვის, ვისაც ჯნმრთელობის პრობლემები აქვს. ღივები წარმოუდგენლად მდიდარია ვიტამინებით, ფერმენტებითა და ამინომჟავებით. გარდა ამისა ღივები საკუთარ სასიცოცხლო ენერგიას აძლევენ ადამიანს, ასტიმულირებს ნივთიერებათა ცვლას, აძლიერებს იმუნიტეტს და აახალგაზრდავებს ორგანიზმს. უმჯობესია ორგანული პროდუქტების მაღაზიაში შეიძინოთ ან დამოუკიდებლად მოიყვანოთ. ღივები შეგიძლიათ დაუმატოთ სალათს.
ზღვის წყალმცენარეები
ახალ თუ მშრალ მდგომარეობაში წყალმცენარეები იოდის, А, В, C, D, K, PP ვიტამინებისა და ფოლიუმის მჟავის შესანიშნავი შემცველია. თევზებისა და ზღვის სხვა პროდუქტებისგან განსხვავებით ისინი პრაქტიკულად არ ბინძურდებიან ოკენიანეების წყლისგან. დაუმატეთ წყალმცენარეები სალათს, ბუტერბროდებს ან სხვა კერძებს.
კანაფის ან ჩიას მარცვლები
კანაფისა და ჩიას მარჩვლები არც თუ ისე ხშირად შედის ჩვენს ყოველდღიურ რაციონში, თუმცა ისინი უამრავ სასიცოცლოდ საჭირო ელემენტებს შეიცავენ - როგორებიცაა: ომეგა 3 და 6, კლცი, თაფლი, ფოსფორი და B9 ვიტამინი. გარდა ამისა, ის მცენარეული ცილის ბუნებრივი შემცველია. დაუმატეთ ისინი ახლადდაწურულ წვენებსა და დესერტებს.
მწვანილი
მთავარი წესი - რაც უფრო მუქი შეფერილობისაა სალათის ფურცელი, მით მეტი ქლოროფილი, A და B ვიტამინები, თუთია, რკინა და უჯრედისია მასში. კომბოსტო, წითელი მხალი, ისპანახი, სალათის ფურცლები ორგანიზმს სასარგებლო ნივთიერებებით ავსებენ, ყოველგვარი კალორიების გარეშე. მწვანილი სისხლში შაქრის შემცველობას ამცირებს, ძლიერი ანტიოქსიდანტია და აფერხებს ქსოვილის დაბერების პროცესს.


ანა ვერძაძე
like
0

კომენტარის დამატება
×
სახელი*
კომენტარი*
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.