რატომ არის მწერი ხორცზე სასარგებლო

წლებია, რაც სწორი ცხოვრების წესმა მოდის ყველა მიმდევარი მოიცვა - არავინ იღებს შაქარს, არ ეკარება გლუტენს და ყველა გაურბის ლაქტოზას. ველნესის მიმდევრები ყოველდღიურად სულ უფრო მეტ საშუალებას იგონებენ იმისათვის, რომ გახდნენ უფრო ჯანმრთელები, ლამაზები და ენერგიულები. მაგ: წელს ხორცს მწერებით ანაცვლებენ.

პირველ რიგში ცილა, რომელსაც მწერი შეიცავს უფრო სასარგებლოა, რადგან მას ქიმიკატებით გაჯერება არ სჭირდება, ისინი ბუნებრივად მრავლდებიან სწრაფად და კიდევ უფრო სწრაფად იზრდებიან. გარდა ამისა მწერი შეიცავს უფრო მეტი რაოდენობით რკინას, ვიდრე ისპანახი, და იმაზე მეტ კალცს, ვიდრე რძე.
გასაგებია, რომ აზიასა და სამხრეთ ამერიკაში ხოჭოებს ყოველთვის მიირთმევდნენ, მაგრამ მოდური გოგონების მაგიდაზე სასარგებლო კერძის სტატუსით რომ მომხდარიყო, მწერებმა განსაკუთრებული გზა გაიარეს.

2013 წელს ამერიკის მაღაზიაში გამოჩნდა სიმინდის ჩიფსები Chirps, რომლის შემადგენლობაში შედიოდა ჭრიჭინა. შემქმნელებს შორის არიან მეგობრები როუზი, მერილი და ლაურა, რომლებმაც გადაწყვიტეს მსოფლიოსთვის დაემტკიცებინათ, რომ ხოჭოები გემრიელებიც არიან. ყველაფერმა წარმატებით ჩაიარა - ახლა „ჭრიჭინიანი“ ჩიფსების შეძენა აშშ-ს ნებისმიერ შტატშია შესაძლებელი.

მწერების მირთმევაზე მეტი რამ რომ გაიგოთ, სპეციალური ლიტერატურის მოძიება საჭირო აღარ არის, საკმარისია Instagram-ს ეწვიოთ. სადაც ბლოგერები სულ უფრო ხშირად საუბრობენ ჯანსაღი კვების ამ მიმართულებაზე. ასევე შეხვდებით 17 ათას არც თუ ისე მადისაღმძვრელ ფოტოს ჰეშთეგით #entomophagy. ხოჭოებისგან ამზადებენ კოტლეტებს ბურგერებისთვის, იყენებენ ფარშის ნაცვლად და უბრალოდ უმატებენ სალათს.
რა თქმა უნდა, კვების ჩვევების შეცვლა რთული იქნება, მაგრამ არსებობენ უნიკალური ადამიანებიც, მაგ: ნიკოლ კიდმანი, რომელიც სიამოვნებით მიირთმევს ხოჭოებს. ამის შესახებ მსახიობი ჟურნალის Vanity Fair ვიდეოში საუბრობს.

ანა ვერძაძე
like
0

კომენტარის დამატება
×
სახელი*
კომენტარი*
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.