6 მიზეზი, თუ რატომ არის შამპანურის დალევა სასარგებლო

რომელი დღესასწაული ჩაივლის შამპანურის გარეშე? მითუმეტეს ახალი წელი. ჩვენ 6 დამამშვიდებელი მიზეზი აღმოვაჩინეთ იმისა, რომ შამპანური ტყუილად არ დაგილევიათ.

წონაში არ მოიმატებთ


მათ, ვისაც წონაში მომატება აშინებს უნდა იცოდეს, რომ მიუხედავად იმისა, რომ ყველა ალკოჰოლური სასმელი მაღალკალორიულია, შამპანური შედარებით უსაფრთხოა. ახალი წლის ღამეს შეარჩიეთ ნახევრადმშრალი სასმელი და სინდისი სუფთა გექნებათ.

ავარჯიშებს ტვინს

3 ჭიქა შამპანური ასაკობრივი გონებაჩამორჩენილობისგან დაგიცავთ. პოლიფენოლის ყველაზე დიდი შემცველობა სწორედ შამპანურში აღმოაჩინეს. ეს ძლიერი ბუნებრივი ანტიოქსიდანტია, რაც ტვინის დაავდებას, ალცჰაიმერსა და პარკინსონს აფერხებს. ეს ალკოჰოლური სასმელი აუმჯობესებს
მეხსიერებასა და აზროვნებას.

ბევრის დალევა საჭირო არ არის


შამპანური და მსგვსი შუშხუნა სასმელები ნელა დალევას გაიძულებთ და სწრაფად გეკიდებათ. თუმცა გაზიანი შუშხუნები კუჭის მჟავიანობას ზრდის, ამიტომ ცარიელ კუჭზე შამპანურის დალევა კატეგორიულად დაუშვებელია.






სასარგებლოა გულისთვის


ისევე, როგორც ყველა ალკოჰოლის მცირე დოზა, შამპანურიც, კონკრეტულად 2 ბოკალი, აფართოებს სისხლძარღვებს და ააქტიურებს სისხლისმიმოქცევას.

და კანისთვის


იმავე ანტიოქსიდანტური თვისებების გამო შეგიძლიათ შამპანურით დაიბანოთ. სასმელის მჟავას მსუბუქი მათეთრებელი ეფექტი აქვს, ის ერთგვაროვან ფერს სძენს, ცხიმიანი კანის მქონე ადამიანები კი შამპანურის ერთ კვირიანი აბაზანების შემდეგ მის ანტიბაქტერიულ თვისებებს დააფასებენ.

ქოლესტერინთან მებრძოლი


იგივე პოლიფენოლები ორგანიზმში თავისუფალ რადიკალებს ებრძვიან, რაც „ცუდ“ ქოლესტერინს კვებავს და სიმსივნის პროვოცირებას იწვევს. ანტიოქსიდანტები მათ ანადგურებენ და სისხლძარღვებში ვეღარ ხვდებიან.


ანა ვერძაძე
like
0