გასტრონომია

გაიგეთ სიმართლე შაქრის შესახებ

დღეისათვის, შაქრის მოხმარება 45%-ით მეტია, ვიდრე 30 წლის წინ. რა ზიანი შეიძლება მოგვაყენოს მადისაღმძვრელმა ტორტმა ან არომატულმა ტკბილმა ყავამ?

მაქსიმალური სარგებელი: როგორ შეურიოთ პროდუქტები ერთმანეთს სწორად
ყველაზე სასარგებლო კომბინაციები ჯანსაღი ცხოვრების წესის მიმდევრებისთვის.
ზოგიერთს უფრო მხურვალე უყვარს: რით არის სასარგებლო ცხარე საკვები
ალბათ, გყავთ ისეთი ნაცნობები, რომლებსაც ძალიან არ უყვართ მწარე კერძები, თუმცა კულინარიული ინდუსტრიის ექსპერტები ამტკიცებენ, რომ ასეთი ადამიანები იმათზე გაცილებით ნაკლები არიან, ვიდრე ისინი, ვისაც სანელებლებიანი ექსპერიმენტები მოსწონთ. გაირკვა, რომ ზომიერად ცხარე საკვები მავნე სულაც არ არის, მეტიც, ის ჯანმრთელობისთვის სასარგებლოა.


ცხარე საკვები აძლიერებს ჯანმრთელობას

წიწაკა ჩილი შეიცავს ალკალოიდ კაპსაიცინს, რაც მას ძალიან ცხარე გემოს სძენს. კვლევამ დაამტკიცა, რომ კაპსაიცინი კლავს ფილტვებში, კუჭქვეშა და პროსტატას ჯირკვლებში წარმოქმნილ სიმსივნურ უჯრედებს, ამასთან არ აყენებს ზიანს ჯანმრთელ ორგანოებს.

სანელებლები წვავენ კილოგრამებს

ის, რომ ცხარე სანელებლები წვავენ ცხიმებს დიდიხნის დამტკიცებული ფაქტია. ზომიერად ცხარე სანელებლები აჩქარებენ ნივთიერებათა ცვლას და ასტიმულირებენ მეტაბოლიზმს, რაც თავის მხრივ ორგანიზმს აიძულებს ენერგია ეფექტურად და უფრო სწრაფად დაწვას. გარდა ამისა კერძზე ჩილის დამატება აქვეითებს შიმშილის გრძნობას.

კარი სადილად - დიდი სარგებელი
ინდური კარი არა მხოლოდ გემრიელი, არამედ ძალიან სასარგებლო კერძია - სხვადასხვა წიწაკის, სანელებლების, ჩილისა და კურკუმას კომბინაცია დადებითად აისახება სისხლის მიმოქცევაზე და ეხმარება გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების დროს, აფერხებს თრომბის წარმოქმნას და აძლიერებს სისხლძარღვებს.

სანელებლები სასარგებლოა გაციებისა და ცუდი განწყობის დროს
ცხარე სანელებლები გაგანთავისუფლებთ გაციებისა და სურდოგან, ასევე შეგიმსუბუქებთ გაღიზიანებულ ბრონქებს, დაგეხმარებათ ასთმის დროს. მეცნიერები ადასტურებენ, რომ ზომიერად ცხარე კერძების რეგულარული მიღება ამაღლებს განწყობასაც ენდორფინების ხარჯზე, რაც ორგანიზმის საერთო „გახურების“ დროს გამოიყოფა.

ანა ვერძაძე
TOP-3 პროდუქტი რომელიც აუცილებლად უნდა მიირთვას ქალმა
ქალის ჯანმართელობა და სილამაზე დიდ ყურადღებასა და მოვლას საჭიროებს. იმისათვის, რომ მოვლილი ვიყოთ და შევინარჩუნოთ ენერგიულობა, აუცილებლია დავიცვათ ყოველდღიური რაცონის რამდენიმე წესი.

გთავაზობთ პროდუქტების სიას, რომლებიც ქალს ეხმარება დარჩეს ლამაზი და ჯანმრთელი ბევრი წლის განმავლობაში.


წითელი თევზი

თევზის ცხიმიანი სახეობები, რომლებიც შეიცავს დიდი რაოდენობით ომეგა-3-ს, შეუცვლელია ქალის ორგანიზმისთვის. სწორედ ეს ნივთიერებაა პასუხისმგებელი კანის სიმკვრივესა და ელასტიურობაზე, იცავს რა მემბრანას დაზიანებისგან. ასე რომ, მენიუში წითელი თევზის შეტანით, დარწმუნებული იყავით, რომ ნაადრევი ნაოჭები და სახის ოვალის მოშლა არ გემუქრებათ. დიეტოლოგები ქალებს ურჩევენ მიიღონ წითელი თევზის სახეობები კვირაში მინიმუმ ორჯერ...


ბროკოლი

მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ ვიტამინი B-ს მაღალი შემცველობის გამო, ბროკოლი ყველაზე დადებითად მოქმედებს ნერვულ სისტემაზე, ხელს უშლის რა ორგანიზმში მავნე ბაქტერიების გავრცელებას. ამ ბოსტნეულის რეგულარულად მიღების შემთხვევაში, თქვენ აუმჯობესებთ მთელი ორგანიზმის მუშაობას და იხანგრძლივებთ ახალგაზრდობას. ქალებისთვის რეკომენდებულია ბროკოლის კვირაში 2-ჯერ მირთმევა.


შავი შოკოლადი


უცნაურია, მაგრამ ფაქტია: შოკოლადი სასარგებლოა და მეტიც, შეუცვლელი პროდუქტია ქალებისთვის, რადგან მის შემადგენლობაში შედის მაგნიუმი, მარგანეცი, თუთია, ფოსფორი და რკინა - ყველა ეს მინერალი ამყარებს ძვლოვან ქსოვილს, ასევე ხელს უწყობს ჰორმანალური ფონის დარეგულირებას. ბევრი რომ არ გავაგრძელოთ, ექიმების რეკომენდაციით ქალებმა უნდა მიირთვან დღეში 25 გ შავი შოკოლადი (და არამც და არამც მეტი).
ყავის 3 უნიკალური თვისება რომელიც გაგაოცებთ

სტატისტიკის მიხედვით ყოველწლიურად მსოფლიოში 760 მილიარდზე მეტი ჭიქა ყავა ისმევა. ბევრმა შესაძლოა არ იცის, რომ ეს არომატული სასმელი ადამიანის გონებაზე და კანზე დადებითად მოქმედებს და მას მძიმე დაავადებებისგანაც იცავს.

ბლეიკ ლაივლის იდეალური სხეულის საიდუმლო: გასახდომი სმუზის რეცეპტი
ბლეიკ ლაივლი საკუთარ ფიგურაზე საგულდაგულოდ ზრუნავს.
როგორ მოვამზადოთ ბრაუნი 3 ინგრედიენტით?

ბრაუნი უგემრიელესი შოკოლადის დესერტია, წარმოშობით ამერიკიდან. ის 1893 წელს გამოიგონეს. გთავაზობთ გამარტივებულ ვერსიას, რომელიც მხოლოდ 3 ინგრედიენტით მზადდება, სულ რაღაც 15 წუთში.

TOP 5 დესერტი ახალი წლისთვის

წარმოგიდგენთ ტოპ 5 დესერტს ახალი წლისთვის

2019 წლის TOP 5 გასტრონომიული ტენდენცია
გასტრონომია - დინამიური და განვითარებადი სამყაროა. კულინარიულმა საიტებმა, ბლოგებმა ტენდენციები შეისწავლეს და მათგან საუკეთესოები შეარჩიეს.
სწორედ ის დროა გაიგოთ, რა საინტერესო სიახლეებს გვიმზადებს გასტრონომიული სამყარო 2018 წლისთვის.

1. აღმოსავლური სანელებლები

კულინარიაში აღმოსავლური
მოტივები პოპულარობის მოხვეჭას აგრძელებს. ლიბანური, თურქული, ირანული, მაროკოული და სირიული სამზარეულო ნამდვილად განიცდის ზრდას.

2. ყვავილოვანი არომატები

ახალი წლისთვის ყვავილები შეფ-მზარეულების ხელში გადაინაცვლებენ. ახლა ყვავილებით კერძს არა მარტო გააფორმებენ, არამედ დამატებითი არომატიზატორის დატვირთვითაც გამოიყენებენ. ლავანდა, კალუნა, ვარდი, გულყვითელა - საუკეთესო დროა ახალი გემოებისა და არომატების დასაგემოვნებლად.

3. ეგზოტიკური სოკო

დამდეგ წელს უმჯობესია ქამა სოკო ეგზოტიკური სოკოებით ჩაანაცვლოთ, რადგან მათი გემო გაცილებით საინტერესოა. ასეთი სოკოები სამზარეულოში ექსპერიმენტების საშუალებას იძლევიან და ნამდვილ გასტრონომიულ შედევრებს შექმნით. გამოიყენეთ ხის სოკო, არყის სოკო, მუხლუხა სოკო და ა.შ.

4. სუპერფხვნილი

სუპერფხვნილები კვლავ ტენდენციურია. პერუს ყაყაჩო, კაკაო - შეგიძლიათ დაუმატოთ ნებისმიერ კერძს. ფხვნილები კერძს ანტოქსიდანტებითა და ვიტამინებით გაამდიდრებენ. სასარგებლო და გემრიელია.

5. სასარგებლო სნეკები

სასარგებლო წასახემსი საკვები პოპულარობას არ კარგავს. ბოსტნეულისგან დამზადებული სასარგებლო ჩიფსები, რომელთა დამზადება შესაძლებელია მინიმალური პროდუქტით გასქურის საშუალებით. კომბოსტო, სტაფილო, ტკბილი კარტოფილი, ნიახური, კვახი - ჩიფსის მომზადება ნებისმიერი ბოსტნეულითაა შესაძლებელი.
ფრანგი შეფ-მზარეულის, სედრიკ გროლეტის საკონდიტრო შედევრები

დაათვალიერეთ ფრანგი კონდიტერის წარმოუდგენელი ნამუშევრები.