პიცა პეპერონი

თუ გსურთ, პიცა უფრო სწრაფად მოამზადოთ, იყიდეთ მზა ცომი მაღაზიაში.


ინგრედიენტები:
ფქვილი 125 გრ
საფუარი 0.5 (სწრაფადმოქმედი)
ზეითუნის ზეთი 1 ს/კ
ყველი მოცარელა 125 გრ
ძეხვი პეპერონი 70 გრ


სოუსისთვის:
დაჭრილი ხახვი 0,5 ცალი
ნიორი 1 კბ
კონსერვირებული პომიდორი 400 გრ
ორეგანო 2 ჩ/კ
ტომატის პიურე 2 ს/კ
ზეითუნის ზეთი 1 ს/კ
შაქარი 1 ჩ/კ
მარილი გემოვნებით


მომზადების წესი:
მოცარელა დაჭერით პატარა ნაჭრებად. ძეხვი თხელ რგოლებად.
შეურიეთ ერთმანეთში: ფქვილი, საფუარი და მარილი. დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და 100 მლ თბილი წყალი.

მოზილეთ ნაზი ცომი, 5 წთ, მიეცით ბურთისფორმა. ჩადეთ ზეითუნის ზეთწასმულ ჯამში, დააფარეთ ცელოფანი და შედგით მაცივარში 30 წთ.


მოამზადეთ სოუსი. მოხრაკეთ ხახვი ტაფაზე , დაუმატეთ ნიორი, ორეგანო, ტომატის პიურე და გააჩერეთ 3 წთ.


ქილიდან ამოიღეთ პომიდორები, დააყარეთ შაქარი, მიიყვანეთ ადუღებამდე და გააჩერეთ ცეცხლზე 15 წთ, გასქელებამდე. უქენით მარილი და გადმოდგით ცეცხლიდან.
გააბრტყელეთ ცომი 30 სმ დიამეტრზე. დადეთ ფქვილმოყრილ საცხობ სინზე. აცხვეთ გრილზე 2 წთ, ორივე მხრიდან. გამოიღეთ და წაუსვით სოუსი.
დაალაგეთ მოცარელას ნაჭრები და პეპერონი. შედეთ გრილში 8-10 წთ, რომ ყველი გადნეს.


გემრიელად მიირთვით!

like
4

კომენტარები

ketti 2016-11-26 15:57
ivai tqvens patrons peperoni ra aris ar icit? mashin ragas aketebt...sad peperoni da sad kalbasi

კომენტარის დამატება

სახელი*
აღწერა*
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.