ხახვის სუპი - ფრანგულად

კლასიკური ფრანგული ხახვის სუპი მზადდება ხორცის ბულიონის ბაზაზე და დამდნარი ყველით. ამ სუპის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ კერამიკული ქოთანი, რადგან მომზადების ბოლო სტადია ქურაში სრულდება.
ფრანგებს ძალიან უყვართ ხახვის სუპი და მას ორგანიზმისთვის სასარგებლოდ მიიჩნევენ.


საჭირო ინგრედიენტები:
ხორცის ბულიონი 1300 მლ
ხახვი 2 ცალი
წითელი ღვინო 60 მლ
სოიოს სოუსი 1 ს/კ
პაპრიკა 4 ნაჭერი
ზეითუნის ზეთი 2 ს/კ
მარილი 1 ჩ/კ
ოხრახუში 1 კონა
დაფნის ფოთოლი 1 ცალი
ნაღების კარაქი 4 ს/კ
წითელი ხახვი 2 ცალი
ბაგეტი 1 ცალი
ძმარი 1

ს/კ
მაგარი ყველი 300 გრ
შავი პილპილი
ნიორი 2 კბილი
ქონდარი მწიკვი


მომზადების წესი:


გაადნეთ ნაღების კარაქი ქვაბში, დაბალ ცეცხლზე, დაუმატეთ მარილი, დაბლენდერებული ან გატარებული ხახვი და შუშეთ 35 წუთის განმავლობაში, ხშირად ურიეთ, სანამ სიროფს არ დაემსგავსება.
ცალკე შეურიეთ ბულიონი, ღვინო, სოიოს სოუსი, დაუმატეთ გატარებული ოხრახუში, ქონდარი და ჩააგდეთ დაფნის ფოთოლი. მიღებული მასა ქვაბში ჩაასხით, აურიეთ და 20 წუთით ადუღეთ.
ცეცხლს მინიმუმამდე დაუწიეთ, დაუმატეთ ძმარი, მარილი და პილპილი. დაახურეთ სახურავი და ცოტა ხნით გააჩერეთ დაბალ ცეცხლზე.
გაზქურა გაახურეთ 200 გრადუსზე, ბაგეტი პატარა ნაჭრებად დატეხეთ, მოაწუწეთ ზეითუნის ზეთი, მოახეხეთ ნიორი, დაალაგეთ პერგამენტის ფურცელზე და აცხვეთ 5 წუთი.
კერამიკის ქოთნებში ჩაასხით სუპი - 2/3-ზე. ზემოდან დაადეთ პური, ისე, რომ მთლიანად დაფაროს. მოახეხეთ ყველი, პაპრიკა. აცხვეთ გაზქურაში 5 წუთის განმავლობაში.
გემრიელად მიირთვით!

like
1

კომენტარები

დავითი 2016-07-08 16:13
თიხის ჯამი თუ არ გვაქ როგორ მოვიქცეთ ??
giorgi 2016-03-29 07:48
rusuli borshi dadet ra

კომენტარის დამატება

სახელი*
აღწერა*
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.