ბადრიჯანი ჩინურად

ბევრს ჰგონია, რომ ბადრიჯნის სამშობლო ევროპაა, მაგრამ სინამდვილეში, ის პირველად ინდოეთში, დაახლოებით 2 000 წლის წინ გაჩნდა, შემდეგ კი ჩინეთში „იმოგზაურა“. ევროპაში კი მხოლოდ შუა საუკუნეებში გამოჩნდა.
ჩინეთში, შემწვარი ბადრიჯანი ერთ-ერთი მთავარი კერძია, ამიტომ, გადავწყვიტეთ ბადრიჯნის ჩინური რეცეპტი შემოგთავაზოთ, რომლის გემოს საიდუმლო - სოუსშია.

ინგრედიენტები:


ბადრიჯანი 3 ცალი
ნიორი 3 კბილი
წიწაკა ჩილი 1 ცალი
სოიოს სოუსი 1 ს/კ
შაქარი 0,5 ჩ/კ
მზესუმზირის ზეთი 5 ს/კ
იმბირი (კოჭა) 12 გრ
ხახვი 1 თავი
ძმარი 1 ს/კ


მომზადების წესი:


ბადრიჯანი დაჭერით

მოგრძო ნაჭრებად (1 სმ სისქის), მოაყარეთ მარილი, დატოვეთ ნახევარი საათი, შემდეგ გაწურეთ.
წვრილად დაკეპეთ წიწაკა ჩილი. ნიორი და იმბირი წვრილ სახეხზე გახეხეთ. დაჭერით ხახვი.
ღრმა ტაფაში ჩაასხით ზეთი და ბადრიჯანი შეწვით ორივე მხრიდან. გადაიღეთ ცალკე თეფშზე.
ქვაბში ჩაასხით 1 ს/კ ზეთი, ნიორი, იმბირი, ხახვი, ჩილი. შეწვით სწრაფად, არომატის გაჩენამდე. დააყარეთ ბადრიჯნები და აურიეთ.
ეს ყველაფერი დაახლოებით 1 წუთი გააჩერეთ ცეცხლზე, შემდეგ დაასხით სოიოს სოუსი, ძმარი და შაქარი მოაყარეთ.
მოურიეთ და გადმოდგით ცეცხლიდან.


გემრიელად მიირთვით!


like
1

კომენტარები

man man 2016-04-06 10:40
ზუსტად ვიცოდი ეს სოუზი სოიოსი იქნებოდა. ნუ იხმართ სოიოს სოუზს. მართალია, ძალიან გემრიელია კერძებში, მაგრამ, იმდენად მავნეა, სისულელეა მისი გამოყენება

კომენტარის დამატება

სახელი*
აღწერა*
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.