ბავარიული ნამცხვარი ჟოლოს მუსით და გლაზურით

გთავაზობთ ბავარიული ნამცხვრის რეცეპტს, უგემრიელესი ჟოლოს მუსით.

 

ინგრედიენტები:

მუსი:

ჟოლო 500 გრ
შაქარი 2 გრ
ლიმონი ½ (წვენი)
ჟელატინი
ათქვეფილი ნაღები 30 %-იანი, 40 მლ

გლაზური:
ჟოლო 100 გრ
ვანილის შაქარი 1 ჩ/კ
ჟელატინი

ბისკვიტი:
კვერცხი 4 ცალი
შაქარი 100 გრ
ფქვილი 100 გრ
მომზადების წესი:
გაახურეთ გაზქურა 210 გრადუსზე.


მოამზადეთ ბისკვიტი:
გააცალკევეთ კვერცხის ცილები და გული. გულები ათქვიფეთ შაქართან. დაუმატეთ ფქვილი და ცილები, რომლებიც ჯერ ცალკე უნდა ათქვიფოთ.
ცომი გადაიტანეთ ფორმაში და გამოაცხვეთ 10 წთ.
გააციეთ.
მუსი:
ჟოლო, შაქარი და ლიმონი

შეურიეთ. დააბლენდერეთ და საწურში გაატარეთ, რომ კურკები არ შეყვეს.
ჟელატინი დაალბეთ წინასწარ.
ათქვიფეთ ნაღები და დაუმატეთ ჟოლოს.
მიღებული მასა დაადეთ ბისკვიტს.
გლაზური:
ჟოლოს სოუსი გაათბეთ, დაუმატეთ ვანილის შაქარი და ჟელატინი. როდესაც გაგრილდება, მოასხით ნამცხვარს ზემოდან და შედგით მაცივარში 3 სთ.


გემრიელად მიირთვით!

like
1

კომენტარები

Manana 2016-06-22 03:11
Ğemrielad gamoikureba madlobt

კომენტარის დამატება

სახელი*
აღწერა*
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.