ფორთოხლის პანაკოტა

პანაკოტა კლასიკური იტალიური დესერტია. გთავაზობთ რეცეპტს 6 ულუფისთვის.

ინგრედიენტები:

ნაღები 1 ლ. (4 ჭიქა)

შაქარი 150 გრ

წყალი 2 ს/კ

ჟელატინი 3 ჩ/კ

ფორთოხლის ლიქიორი 2 ს/კ

ფორთოხლის ცედრა და ლებნები 2 ცალი

მომზადების წესი:

ქვაბში ჩაყარეთ შაქარი და ნაღები, დადგით საშუალო ცეცხლზე და აადუღეთ.

დაუწიეთ ცეცხლს და ქვაბი 5 წთ დატოვეთ.

დაალბეთ ჟელატინი ჭიქაში.

ქვაბი გადმოდგით ცეცხლიდან, დაუმატეთ ფორთოხლის ლიქიორი და ჟელატინი, მოურიეთ.

კრემი საწურში გადაიტანეთ და გაწურეთ.

შეურიეთ ფორთოხლის ცედრა და დატოვეთ 15 წთ. 

მასა გადაიტანეთ ჭიქებში და შედგით მაცივარში 6 სთ.

სუფრაზე მიტანის წინ, ფრთხილად გადაიტანეთ თეფშებზე და შემოუწყვეთ ფორთოხლის ლებნები.

გემრიელად მიირთვით!

 

 

like
1

კომენტარის დამატება

სახელი*
აღწერა*
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.