2018 წლის 10 გასტრონომიული ტენდენცია

გასტრონომია - დინამიური და განვითარებადი სამყაროა. კულინარიულმა საიტებმა, ბლოგებმა ტენდენციები შეისწავლეს და მათგან საუკეთესოები შეარჩიეს.
სწორედ ის დროა გაიგოთ, რა საინტერესო სიახლეებს გვიმზადებს გასტრონომიული სამყარო 2018 წლისთვის.

1. აღმოსავლური სანელებლები
კულინარიაში აღმოსავლური მოტივები პოპულარობის მოხვეჭას აგრძელებს. ლიბანური, თურქული, ირანული, მაროკოული და სირიული სამზარეულო ნამდვილად განიცდის ზრდას.

2. ყვავილოვანი არომატები

ახალი წლისთვის ყვავილები შეფ-მზარეულების ხელში გადაინაცვლებენ. ახლა ყვავილებით კერძს არა მარტო გააფორმებენ, არამედ დამატებითი არომატიზატორის დატვირთვითაც გამოიყენებენ. ლავანდა, კალუნა, ვარდი, გულყვითელა - საუკეთესო დროა ახალი გემოებისა და არომატების დასაგემოვნებლად.



3. ეგზოტიკური სოკო

დამდეგ
წელს უმჯობესია ქამა სოკო ეგზოტიკური სოკოებით ჩაანაცვლოთ, რადგან მათი გემო გაცილებით საინტერესოა. ასეთი სოკოები სამზარეულოში ექსპერიმენტების საშუალებას იძლევიან და ნამდვილ გასტრონომიულ შედევრებს შექმნით. გამოიყენეთ ხის სოკო, არყის სოკო, მუხლუხა სოკო და ა.შ.

4. სუპერფხვნილი

სუპერფხვნილები კვლავ ტენდენციურია. პერუს ყაყაჩო, კაკაო - შეგიძლიათ დაუმატოთ ნებისმიერ კერძს. ფხვნილები კერძს ანტოქსიდანტებითა და ვიტამინებით გაამდიდრებენ. სასარგებლო და გემრიელია.



5. რეცეპტის გამჭვირვალობა

რესტორნებისა და კაფეების სტუმრებმა კერძების გაცნობიერებულად მიღება დაიწყეს. მათ უბრალოდ გემრიელი კერძი აღარ სჭირდებათ. უნდა გაეცნონ, თუ რისგან დამზადდა ესა თუ ის შედევრი.

6. სასარგებლო სნეკები

სასარგებლო წასახემსი საკვები პოპულარობას არ კარგავს. ბოსტნეულისგან დამზადებული სასარგებლო ჩიფსები, რომელთა დამზადება შესაძლებელია მინიმალური პროდუქტით გასქურის საშუალებით. კომბოსტო, სტაფილო, ტკბილი კარტოფილი, ნიახური, კვახი - ჩიფსის მომზადება ნებისმიერი ბოსტნეულითაა შესაძლებელი.




7. ორიგინალური რეცეპტები

ნუ შეგეშინდებათ თამამი ექსპერიმენტების: კლასიკური კერძები ორიგინალური და თამამი კერძებით ჩაანაცვლეთ.

8. მწვანილის მრავალფეროვნება

მწვანილი - ანტიოქსიდანტებისა და ვიტამინების შემცველი. მწვანილი ასევე შესანიშნავი სანელებელია, რომელიც მომენტალურად გააფერადებს ნებისმიერ კერძს, სძენს საინტერესი გემოს. გირჩევთ ხშირად დაუმატოთ მწვანილი კერძებს. ასე თქვენი რაციონი მრავალფეროვანი და გემრიელი გახდება. ოხრახუში, მწვანე ხახვი, კამა, ქინძი, ბაზილიკი, ტარხუნა - არჩევანი დიდია.



ანა ვერძაძე
like
0

კომენტარის დამატება

სახელი*
აღწერა*
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.