2019 წლის TOP 5 გასტრონომიული ტენდენცია

გასტრონომია - დინამიური და განვითარებადი სამყაროა. კულინარიულმა საიტებმა, ბლოგებმა ტენდენციები შეისწავლეს და მათგან საუკეთესოები შეარჩიეს.
სწორედ ის დროა გაიგოთ, რა საინტერესო სიახლეებს გვიმზადებს გასტრონომიული სამყარო 2018 წლისთვის.

1. აღმოსავლური სანელებლები

კულინარიაში აღმოსავლური
მოტივები პოპულარობის მოხვეჭას აგრძელებს. ლიბანური, თურქული, ირანული, მაროკოული და სირიული სამზარეულო ნამდვილად განიცდის ზრდას.

2. ყვავილოვანი არომატები

ახალი წლისთვის ყვავილები შეფ-მზარეულების ხელში გადაინაცვლებენ. ახლა ყვავილებით კერძს არა მარტო გააფორმებენ, არამედ დამატებითი არომატიზატორის დატვირთვითაც გამოიყენებენ. ლავანდა, კალუნა, ვარდი, გულყვითელა - საუკეთესო დროა ახალი გემოებისა და არომატების დასაგემოვნებლად.

3. ეგზოტიკური
სოკო

დამდეგ წელს უმჯობესია ქამა სოკო ეგზოტიკური სოკოებით ჩაანაცვლოთ, რადგან მათი გემო გაცილებით საინტერესოა. ასეთი სოკოები სამზარეულოში ექსპერიმენტების საშუალებას იძლევიან და ნამდვილ გასტრონომიულ შედევრებს შექმნით. გამოიყენეთ ხის სოკო, არყის სოკო, მუხლუხა სოკო და ა.შ.

4. სუპერფხვნილი

სუპერფხვნილები კვლავ ტენდენციურია. პერუს ყაყაჩო, კაკაო - შეგიძლიათ დაუმატოთ ნებისმიერ კერძს. ფხვნილები კერძს ანტოქსიდანტებითა და ვიტამინებით გაამდიდრებენ. სასარგებლო და გემრიელია.

5. სასარგებლო სნეკები

სასარგებლო წასახემსი საკვები პოპულარობას არ კარგავს. ბოსტნეულისგან დამზადებული სასარგებლო ჩიფსები, რომელთა დამზადება შესაძლებელია მინიმალური პროდუქტით გასქურის საშუალებით. კომბოსტო, სტაფილო, ტკბილი კარტოფილი, ნიახური, კვახი - ჩიფსის მომზადება ნებისმიერი ბოსტნეულითაა შესაძლებელი.
like
0

კომენტარის დამატება
×
სახელი*
კომენტარი*
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.