ალუბლები ფენოვან ცომში

წარმოგიდგენთ ალუბლის ღვეზელის რეცეპტს, რომელიც ფენოვანი ცომისგან მზადდება. შეგიძლიათ მზა ცომი შეიძინოთ. 

 

ინგრედიენტები:

ფენოვანი ცომი 500 გრ

შაქარი 5 ს/კ

კვერცხი 1 ცალი

ალუბალი 300 გრ

სახამებელი 1 ს/კ

 

მომზადების წესი:

ალუბალს გამოაცალეთ კურკები. დააყარეთ შაქარი და დატოვეთ 15 წთ. 

შემდეგ, დააყარეთ სახამებელი და მოურიეთ. დადგით ნელ ცეცხლზე და გამუდმებით ურიეთ. არ მიიყვანოთ ადუღებამდე. მასა უნდა გასქელდეს და კისელს უნდა დაემსგავსოს. 

გააბრტყელეთ ფენოვანი ცომი და დაჭერით კვადრატებად.

ყოველი კვადრატი დიაგონალებად დაყავით. ნახევარი მხარე 4-6-ჯერ გასერეთ, ცენტრიდან კიდემდე, როგორც ფოტოზე ხედავთ.

მთელ მხარეზე დადეთ ალუბლის მასა (გაციებული).

ცომის კიდეები წყლით ოდნავ დაასველეთ, შეაერთეთ.

დადეთ საცხობ სინზე და აცხვეთ 200 გრადუსზე, 20-25 წთ.

გემრიელად მიირთვით!

like
0

კომენტარები

ნესტანს 2016-07-11 20:39
კვერცხი ზემოდან წაუსვით ფუნჯით ცომს
ნანა 2016-06-21 10:16
ძალიან გემრიელი გამოვიდა...
nona 2016-06-05 17:56
უგემრიელესი გამომივიდა
Nestan 2016-05-30 11:54
კვერცხს რაღა ვუყო?
ნანა 2016-05-29 13:14
ყველაფერი მიყვარს ალუბლის "მონაწილეობით" :))))

კომენტარის დამატება

სახელი*
აღწერა*
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.