გასტრონომია

10 მიზეზი თუ რატომ არ სუქდებიან იაპონელი ქალები
ბრინჯი

მიუხედავად ნახშირწყლების მაღალი შემცვლელობისა, იგი იაპონური დიეტის მნიშვნელოვანი ელემენტია. როგორც ცნობილია, ისინი მარილისა და კარაქის გარეშე ამზადებენ მას და არ ხარშავენ ბოლომდე.




მცირე ულუფები

ისინი არასდროს ჭამენ ბევრს, ყოველთვის მცირე ულუფებით მიირთმევენ. ეს აჩქარებს მეტაბოლიზმს და ჯანმრთელობასა და ვიზუალურ მხარეზეც დადებითად ისახება.

საჭმლის დამზადების წესი

მათ მენიუში იშვიათად ნახავთ შემწვარ საკვებს. იაპონელ ქალთა ყოველდღიური რაციონი მოხარშულ, ან ორთქლზე დამზადებულ კერძებს მოიცავს.



მწვანე ჩაი

ისინი ყოველდღიურად სვამენ მწვანე ჩაის, რომელიც შარდმდენია და გახდომაში ეხმარება.

სოიო

ისინი ხშირად მიირთმევენ სოიოს, რომელიც უცხიმოა და დიდი რაოდენობით ცილას შეიცავს.

ბოსტნეული

იაპონელთა ლანჩი, სადილი და ვახშამი შეუძლებელია ბოსტნეულის გარეშე. მათ უყვართ პრასი, კომბოსტო.. ასევე, სალათებს რთავენ მაიონეზით.

მხოლოდ სუფთა პროდუქტი

იაპონელები მიირთმევენ მხოლოდ ახალ საკვებს. მათი კულინარიული კრედოა „მხოლოდ აქ და ახლა.“ მათი საკვებიც ამარტივებს ამ გზით ცხოვრებას (უმი თევზი, ბრინჯი, ბოსტნეული..)



თევზი

იაპონელი ქალები თითქმის არ ჭამენ ცხიმიან ხორცს, მას ანაცვლებენ თევზითა და ზღვის პროდუქტებით.

ტკბილი ? არა, არ მსმენია

მათ დესერტს წარმოადგენს არც ორცხობილა, არც ნაღები, არც შოკოლადის ნამცხვრები..ისინი ნაყინსაც კი ბრინჯისგან აკეთებენ. შესაბამისად, მათი დესერტი არ არის ძალიან ტკბილი და ნაკლებ კალორიულიცაა.

ბუდისტური დამოკიდებულება საკვებთან

იაპონიაში არსებობს ასეთი გაგება „ტაძარი სამზარეულოა“, რომელსაც რვა წლის მანძილზე ცდიდნენ ბერები. აღსანიშნავია, რომ ეს დღესაც აქტუალურია. შეიძლება არ დაიჯეროთ, მაგრამ ამ ასკეტურ კვების რეჟიმს იცავს იაპონელ ქალთა ნაწილი და მხოლოდ მცენარეულ პროდუქტს მიირთმევს.
ყავის 3 თვისება, რაც აუცილებლად უნდა იცოდეთ

სტატისტიკის მიხედვით ყოველწლიურად მსოფლიოში 760 მილიარდზე მეტი ჭიქა ყავა ისმევა. ბევრმა შესაძლოა არ იცის, რომ ეს არომატული სასმელი ადამიანის გონებაზე და კანზე დადებითად მოქმედებს და მას მძიმე დაავადებებისგანაც იცავს.

ყველაფერს თავისი დრო აქვს: რომელ საათებში უნდა მიირთვათ ხილი?
ჯანდაცვის მსოფლიო ორგანიზაციის ახალ მოხსენებაში კონკრეტული ციფრი ფიგურირებს - ყოველდღიურად არანაკლებ 400 გრ ხილი (ან 3-5 ც).
მსოფლიო მოდის სახლების რესტორნები
შეიძლება ბევრმა არ იცოდე, რომ ცნობილი დიზაინერები არა მხოლოდ სამოსს ქმნიან, არამედ საკუთარი რესტორნებიც აქვთ. ალბათ ყველაზე საინტერესოა, როგორი ინტერიერია  ARMANI-ს კაფეში, თუმცა რთული გამოსაცნობი არ იქნება, რა ფერებშია გადაწყვეტილი Tiffany & Co-ს BLUE BOX CAFÉ-ს ინტერიერი.