გაიგეთ სიმართლე შაქრის შესახებ

დღეისათვის, შაქრის მოხმარება 45%-ით მეტია, ვიდრე 30 წლის წინ. რა ზიანი შეიძლება მოგვაყენოს მადისაღმძვრელმა ტორტმა ან არომატულმა ტკბილმა ყავამ?

მეცნიერებმა გამოიკვლიეს, რომ შაქარი 8-ჯერ უფრო მეტად იწვევს შეჩვევას, ვიდრე კოკაინი. ყოველ ჯერზე ტკბილეულისგან უარის თქმა სულ უფრო ძნელია.


შაქარი ორგანიზმს ხელს უშლის დამოუკიდებლად ებრძოლოს სტრესს. რისკის ზონაში არიან ქალები, რომელთაც უყვართ ბევრი კანფეტის ჭამა.


საიდუმლო არ არის, რომ სწორედ შაქარია დაკავშირებული დიაბეტის გაჩენის რისკთან. ასევე, მეტაბოლიზმის სინდრომთან და გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებთან.
ყველა დაავადება არ ჩნდება მაშინვე. გასუქება და კბილების პრობლემები პირველ

რიგში იჩენს თავს.


შაქრის მომატება ანელებს გონებრივ მუშაობას და ხელს უშლის მობილიზებას საქმისადმი.


შაქარს ქმნის მოლეკულები, რომლებიც საშიშია კოლაგენისთვის, ამიტომ ტკბილის რეგულარული მოხმარება ნაადრევ დაბერებასაც გამოიწვევს.
ის ასევე ამცირებს ძვლების სიმყარეს.

like
0

კომენტარის დამატება

სახელი*
აღწერა*
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.