ტორტი "ოპიუმი"

„ოპიუმის“ მომზადება ნამდვილად არ არის მარტივი, მაგრამ შედეგისთვის ნამდვილად ღირს წვალება.

Neues in Alle

საჭირო ინგრედიენტები:


ყაყაჩო 200 გრ
კაკაო 2 ს/კ
მარგარინი 200 გრ
(ყავისფერი ბისკვიტისთვის)
ნაღების კარაქი 500 გრ
სოდა 1 ჩ/კ
შოკოლადი 100 გრ
ბეზე ერთი ფენისთვის: 2 კვერცხის ცილა და 135 გრ შაქარი
***
ფქვილი 1,5 ჭიქა
თხილი (დაჭრილი) 300 გრ
შაქარი 2,5 ჭიქა
კვერცხის გული 4 ცალი


მომზადების წესი:


ყავისფერი ფენა: მარგარინი გახეხეთ სახეხზე, დაამატეთ 1 ჭიქა

შაქარი, სათითაოდ 4 კვერცხის გული, ფქვილი 1,5 ჭიქა, 1 ჩ/კ სოდა (ძმრით) და 2 ს/კ კაკაო. ცომი არაჟნის სისქის უნდა გამოვიდეს.
გამოაცხვეთ სამი ასეთი ფირფიტა, 180 გრადუსზე - 15-20 წუთის განმავლობაში.


4 კვერცხის ცილა და 1, 5 ჭიქა შაქარი ათქვიფეთ და გამოაცხვეთ 2 ფენად (თითოს: 2 კვერცხის ცილა და 135 გრ შაქარი).

ღუმელი გაახურეთ 180 გრადუსზე და შედგმისთანავე დაუკელით 120 გრადუსამდე. აცხვეთ 1 სთ და 20 წუთი.
კრემი:

2 ჭიქა ყაყაჩო დაფქვით, დაუმატეთ 1 ჭიქა შაქარი და დაასხით მდუღარე წყალი (დაახლოებით 1 ჭიქა).

გააციეთ (ოთახის ტემპერატურის უნდა იყოს).
500 გრ ნაღების კარაქი ათქვიფეთ და ნელ-ნელა შეურიეთ ყაყაჩოსგან მიღებული მასა.


თანმიმდევრობა:

ბისკვიტი, ბეზე, კრემი, თხილი და ა.შ.
ზემოდან მოასხით შოკოლადის გლაზური.
გემრიელად მიირთვით!

like
2

კომენტარები

salo data
tu sheidleba ra saxis kakacho gamoikeneba
2016-04-24 16:12
Nata
veraperi ver gavige.
2016-03-29 06:13

კომენტარის დამატება
×
სახელი*
კომენტარი*
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.