კლასიკური გასპაჩო

თუ ესპანური სამზარეულოს გაცნობა გსურთ, მაშინ გასპაჩოთი უნდა დაიწყოთ. ეს შესანიშნავი პირველი კერძია, რომელიც ბოსტნეულით მზადდება და მთავარი კომპონენტი - პომიდორია.

 

ინგრედიენტები:

პომიდორი 4 ცალი

ბულგარული წიწაკა 2 ცალი

კიტრი 1 ცალი

ტაბასკო (ცხარე

სოუსი) 0,5 ჩ/კ

შავი პილპილი

ნიორი 8 კბილი

ძმარი 0,25 ჭიქა

ზეითუნის ზეთი 0,25 ჭიქა

ტომატის წვენი 5 ჭიქა

მარილი

 

მომზადების წესი:

შეწვით ნიორი ტაფაზე, უცხიმოდ და კანიანად (10-15 წთ). 

როდესაც ნიორი გაცივდება, გაფცქვენით და გაფცქვნილ პომიდორთან ერთად დააბლენდერეთ. 

ცალკე დააბლენდერეთ კიტრი და ბულგარული წიწაკა. 

ყველაფერი შეურიეთ და პომიდვრის წვენი დაასხით.

დაუმატეთ სანელებლები, ზეითუნის ზეთი, თეთრი ღვინის ძმარი. თუ გექნებათ ტაბასკოს სოუსიც. შედგით სუპი მაცივარში.

რაც უფრო დიდხანს იქნება მაცივარში, მით უფრო გემრიელი გამოვა.

like
0

კომენტარის დამატება

სახელი*
აღწერა*
კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.